Veel gestelde vragen (FAQ)

 • Met welke projecten is MEDigital bezig?

  Momenteel heeft het vitamine D vogelmigratie project onze aandacht. De vitamine D status van mens en dier is gerelateerd aan seizoensinvloeden op het Noordelijk - en Zuidelijk halfrond. Wij volgen de trekvogels en de insecten dichtheid in verschillend klimaat streken van de Wereld om inzicht te krijgen in de betekenis hiervan voor de gezondheid van mensen. Daarom heeft dit project een lange doorlooptijd.

 • Voor welke projecten wordt sponsoring gevraagd?

  Wij vragen sponsoring voor het vitamine D project omdat dit gericht is op het vergroten van de algemene kennis over de rol van vitamine D voor de gezondheid van mensen (zie verder).

 • Waarom multipele sponsoring?

  MEDigital wil onafhankelijk zijn en streeft ernaar een objectief informatie platform te zijn. Vitamine D is van belang voor het leven op aarde en de gezondheid van mensen. Voor een goede opbouw van het skelet, de algehele gezondheid, het voorkomen van hersenziekten en gezond ouder worden speelt vitamine D een rol. Er kunnen dus bedrijven op meerdere medische terreinen, maar ook andere partijen, dit project sponsoren. Om onze afhankelijkheid te benadrukken willen wij ons niet beperken tot één sponsor.

 • Wie kan sponsor worden?

  Wij zoeken in diverse streken van de Wereld naar het antwoord op onze vragen over vitamine D. Wij nodigen bedrijven die werkzaam zijn op medisch gebied en autoriteiten bij te dragen aan het publieke bewustzijn over dit onderwerp.
  Ook sponsoring in natura, zoals de voor de filmopnames in de Achterhoek door het Land Rover Centre Enschedé ter beschikking gestelde Defender Soft Top, is welkom.

 • Als wij sponsoren, wat is ons voordeel daarbij?

  Indien u als bedrijf of overheid sponsort draagt u bij aan de kennis van het grote publiek over dit onderwerp. Een goede gezondheidsvoorlichting en het vergroten van kennis over de gezondheid kan bijdragen aan het voorkomen, het sneller opsporen en eventuele genezing van ziekte.
  Afhankelijk van de omvang van sponsoring bieden wij gratis vermelding op onze website met logo en geven wij toestemming de sponsoring van dit project in reclame uitingen van uw bedrijf of overheid naar voren te laten komen.

 • Welke techniek wordt gebruikt door MEDigital voor het vitamine D project?

  Het filmen vindt plaats onder onvoorspelbare en vaak moeilijke omstandigheden. Er zijn dan ook speciale technieken nodig om het beste resultaat te behalen.
  De camera’s die voor dit project worden ingezet hebben de strenge test van de European Broadcasting Union (EBU), ook wel de ‘BBC test’, doorstaan. De sensoren waarmee enkele van deze camera’s zijn uitgerust hebben een zeer hoge ISO gevoeligheid. Tezamen met de lichtgevoelige lenzen maakt dit het mogelijk om in de donkere schuren waar één van onze hoofdrolspelers, de boerenzwaluw, leeft, met hoge kwaliteit te filmen. Ook de snelheid en de wendbaarheid van deze acteurs zijn een uitdaging voor de camera’s en de cameramensen. Voor dit doeleinde maken wij gebruik van speed camera’s die met 240 fps (frames per second) kunnen opnemen in full HD.