Welkom in de Wereld van de Gezondheidsvoorlichting van MEDigital

Wij nodigen u uit op onze reis door de wetenschap van de gezondheid van de mens in alledaagse situaties en 3D animaties.

Over de oprichter

Willem Bohlmeijer is psychiater.
Hij is er van overtuigd dat adequate patientenvoorlichting vooroordelen over ziekte zal doen afnemen en de therapietrouw zal bevorderen.

klik voor interview >>

Bij veel ziektes is het noodzakelijk om een zo volledig mogelijk herstel te stimuleren en de leefstijl aan te passen om verdere schade en hernieuwd ziek worden te voorkomen. Veel patienten worstelen echter met hun eigen overtuiging en die van hun omgeving over welke behandeling het meest adequaat is.

Dat is vooral het geval bij psychiatrische ziekten, maar ook bij andere medische aandoeningen. Schaamte en ontkenning zijn slechte raadgevers. Heldere en objectieve informatie kan de worsteling van patienten en het hun omringende systeem helpen overwinnen.

Het is voor ons dan ook een logische stap om films te maken waarin alledaagse situaties, die geassocieerd kunnen worden met ziekte, worden weergegeven. Daarbij maken wij gebruik van 3D animatie van de anatomische-, fysiologische- en biochemische processen die zich normaal gesproken onttrekken aan de menselijke waarneming. Voor ons team is het dagelijks een uitdaging om de informatie zo toegankelijk mogelijk te maken. Ik nodig u uit om ons resultaat te bekijken op deze website en ons te volgen middels sociale media.